Verona een ideale citytrip

Bruiloft Arco en Yolanda
09/10/2019
Binnenkijken bij een prachtig verbouwd huis
11/10/2019
Toon alles

Verona een ideale citytrip

Deze keer neem ik jullie mee naar de wonderschone stad Verona in het noorden van Italië. De meeste mensen kennen allemaal de bekende steden Milaan, Rome en Venetië in Italië. Maar Verona vergeten veel mensen vaak terwijl dat zeker ook een aanrader is voor een stedentrip. Het is niet een hele grote stad, maar er is genoeg te doen voor een weekendje. Je kan er prima winkelen, het balkon van Romeo en Giulietta bezoeken, naar het Romeins theater en uiteraard heerlijk Italiaans eten. Doordat het niet zo groot is kan je alles prima bewandelen. Voor wie na dag 1 wel genoeg gelopen heeft, is een stadsfiets huren misschien wel ideaal. En zo zie je de stad weer van een ander kant. Het ligt niet ver van het Gardameer vandaan dus ook dat zou een goede combinatie kunnen zijn voor een langere vakantie.

 

Tips voor Verona:

Ga naar de opera:In het midden van Verona staat op een prachtig plein “Piazza Brà” het best bewaarde amfitheater van de wereld “Arena di Verona”.Je kan er dus ook operavoorstellingen bijwonen. Nu zou ik mezelf niet echt een operaliefhebber noemen, maar dit was toch echt wel een prachtige belevenis. Dat komt vooral door de oudheid van de arena waar de opera plaatsvindt. Dus als je kennis wilt maken met opera is dit zeker een aanrader. Wij hebben de opera Carmen bezocht daar. De programmering wisselt elke dag onderhand. En de decorstukken van de voorstelling zijn prachtig te bewonderen op het plein voor de arena.

Ga naar Castel San Pietro: Het is een hele klim om Castel San Pietro in Verona te bereiken voor een mooi uitzicht over de stad., maar het is zeker de moeite waard. Want je hebt er echt een prachtig uitzicht. En halverwege de klim zit er, heel ideaal, een leuk restaurantje met een leuk loungeterras waar je even pauze kan houden met een heerlijk drankje of kopje cappuccino.

Beklim de Torre dei Lamberti: Op het prachtige Piazza del Erbe staat deze toren. Wil je echt mooi panoramisch uitzicht over Verona hebben dan moet je deze 83 meter hoge toren beklimmen, maar gelukkig is er ook een lift voor diegene die dat niet echt zien zitten. Boven kan je prachtig de leuke Italiaanse straatjes zien en de gezellige pleinen. En als je weer beneden bent neem je als beloning een lekker italiaans ijsje, want ijssalons vind je er echt op elke hoek van de straat.

De Ponte Pietra brug:Dit is de oudste en bekendste brug van Verona. Niet alleen heb je hier een fantastisch uitzicht over de stad, maar net als veel bruggen wereldwijd wordt ook deze brug  gebruikt door stelletjes om hun eeuwige liefde te symboliseren met kleine sloten. En als je geluk hebt dan zit er ook nog een straatmuzikant romantische muziek te spelen.

Ristorante Maffei: Dit restaurant is wel iets sjieker en ligt aan het Piazza del Erbe (plein). Het heeft een prachtig binnenplaatsje waar je heerlijk buiten kan eten. Het is zeker een bezoek waard. Het eten is er echt voortreffelijk, maar ook het decor maakt een hoop goed. Romantischer als dit gaat het niet worden.

Dagje naar het Gardameer: Vanuit Verona ben je er zo met de auto. En is zeker de moeite waard. Ook gaan er vanuit de stad verschillende bussen naar het Gardameer. Bij het Gardameer kan je uiteraard even heerlijk verkoeling zoeken in het water. Maar het is ook zeker heerlijk om aan het water te genieten van een drankje op het terras met een prachtig uitzicht. En vergeet er vooral niet een lekker Italiaanse pizza bij te bestellen.

Comments are closed.