Boedapest is super voor een citytrip!

Dordrecht is een prachtig decor voor een fotoshoot
13/08/2017
Trouwfotografie Mark en Fata in Haarlem
01/10/2017
Toon alles

Boedapest is super voor een citytrip!

Vorige week ben ik een paar dagen naar Boedapest geweest met een vriendin. Het is echt een aanrader voor een leuke citytrip. Het is maar 2 uurtjes vliegen vanaf Rotterdam. En als je geluk hebt dan heb je een retourtje voor nog geen €90. Vanaf het vliegveld ben je in 40 minuten met het openbaar vervoer in het centrum. Wij sliepen in een leuke Air-bnb midden in het centrum, dus dat was ideaal! Het enige nadeel is dat wij het weer niet mee hadden. Dus geen blauwe lucht, wat ik altijd hoop voor de foto’s. Maar we hadden grijze lucht met af en toe regen. Maar met een paraplu kom je een heel eind. En hebben we toch genoten van deze diverse stad vol verrassingen. Hieronder kunnen jullie wat leuke tips lezen voor als je zelf nog naar Boedapest gaat, uiteraard aangevuld met foto’s van mij.

  1. Koop op het vliegveld een openbaar vervoerkaart voor bus,tram en metro. Wij hadden er 1 voor 72 uur en die kostte €13,50 Dat is echt super goedkoop.
  2. Pin ook geld in Boedapest, bijv. op het vliegveld al, ipv in Nederland geld wisselen bij het GWK. Dat scheelt je een hoop kosten.
  3. Bezoek het parlementsgebouw zowel overdag als s’avonds. In de avond lijkt het wel een sprookje zo mooi. Sowieso is de hele stad s’avonds prachtig verlicht.
  4. Ga ook naar een rooftopbar s’avonds, geniet van een cocktail met uitzicht over de hele stad. 360 bar is wel een aanrader.
  5. Wat je ook zeker niet mag missen zijn de Ruin-pubs in de stad. Ze zitten een beetje verborgen dus je moet ze even zoeken met je google-maps. Maar het is zeker de moeite waard om daar een avond uit te gaan. Het is een hele leuke beleving. Aanraders zijn Instant en Szimpla Kert.
  6. Uiteten tips zijn Mazel Tov en Most. Beide zaakjes zitten ook weer een beetje verstopt. Maar achter de voordeur kom je echt in hele hippe,gezellige tent waar je heerlijk kunt eten voor weinig geld.
  7. Wil je een keer een sjieke beleving en je even bevinden in een soort sprookje dan moet je echt gaan lunchen of koffie drinken bij het New York cafe. Het is echt prachtig daarbinnen. En als je geluk hebt dan is er ook nog live-muziek.
  8. Zoek de streetart op, die zitten verstopt in diverse straatjes, maar super leuk om al die prachtige muurschilderingen te zien.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en vooral gaan genieten van deze stad. Blijf minimaal 3 nachten, want er is genoeg te doen in deze stad.

Comments are closed.